Wegmetvochtproblemen.be is een website met informatie over vochtproblemen, de verschillende soorten vochtproblemen en eventuele oplossingen op vochtproblemen weg te werken.
NLFR

Vochtproblemen via de schoorsteen

Een schoorsteen met een lek en vochtplekken op de muren rondom de schoorsteen wijzen onmiskenbaar op een vochtprobleem in of rond de schouw. schoorstenen zijn gevoelig aan vochtproblemen. Schoorstenen hebben immers heel wat te verduren zoals voortdurende verhitting/afkoeling door verwarming van het huis en blootstelling aan alle weertypes. Dit zorgt voor barstjes met alle mogelijke gevolgen (vochtproblemen) van dien.

Mogelijke oplossingen voor vochtproblemen bij schoorstenen

Een mogelijkheid is het aanbrengen van een binnenbuis. Dit is echter vaak een heel moeilijk karwei daar vele schouwen niet rechtdoor lopen maar een tot meerdere bochten hebben. Daarnaast is de diameter van verschillende delen vaak verschillend. Een schouw kan ook vierkant zijn waardoor er met een binnenbuis wel heel veel capaciteit verloren gaat.

Hedendaagse technieken bestaan erin om een buis (op maat) uit kunststof te laten maken. Deze wordt dan in de schouw gebracht en door middel van stoom opgeblazen waardoor ze exact de vorm van de schouw (binnenkant) aanneemt. Deze techniek komt met een garantie dat de schouw (buis) terug gasdicht is.Terug naar het overzicht met alle soorten vochtproblemen

Wegmetvochtproblemen.be is een informatiewebsite van Aqua Protect - contact - Webdesign by BOA