Wegmetvochtproblemen.be is een website met informatie over vochtproblemen, de verschillende soorten vochtproblemen en eventuele oplossingen op vochtproblemen weg te werken.
NLFR

Vochtproblemen door een lek

Uiteraard kan een vochtprobleem worden veroorzaakt door een lek. Een lek kan voorkomen in alle mogelijke buizen en leidingen die in een huis worden gebruikt. Typisch aan deze vorm van vochtproblemen is dat het probleem zich heel lokaal voordoet. Dit kenmerk is ook een van de belangrijkste aanwijzingen dat het vochtprobleem door een lek wordt vooroorzaakt en bijvoorbeeld niet door condensatie of dergelijke.

Oplossingen voor vochtproblemen door een lek

De oorzaak van dit vochtprobleem is op zich heel eenvoudig op te lossen. Je dicht het lek door een stopmiddel of door het vervangen van het stuk kapote buis of leiding. Het is echter de locatie en de vaak moeilijke bereikbaarheid van het lek dat voor problemen zorgt. Het lek kan zich uiteraard in een muur bevinden wat dus wegkappen van bepleistering en stenen betekent. Of het lek kan zich onder de vloer bevinden wat openbreken van die vloer betekent. Indien er nog reservetegels zijn dan valt dan is dit nog te repareren, maar wat als die er niet zijn en er zijn tegels beschadigd door het verwijderen? Het hangt dan een beetje af van de bestemming van de ruimte (living of waskot).Terug naar het overzicht met alle soorten vochtproblemen

Wegmetvochtproblemen.be is een informatiewebsite van Aqua Protect - contact - Webdesign by BOA