Wegmetvochtproblemen.be is een website met informatie over vochtproblemen, de verschillende soorten vochtproblemen en eventuele oplossingen op vochtproblemen weg te werken.
NLFR

Vochtproblemen in de kelder

Veel kelders hebben een vochtprobleem, alhoewel de ernst ervan sterk kan verschillen. Sommige kelders hebben alleen vochtplekken op de muren (verkleuringen), andere hebben nu en dan vocht in de vorm van een plas (vooral in de winter na dagenlange en hevige regenval) en sommigen kelders met vochtproblemen lijken bijna op een zwembad!

De mate van het vochtprobleem en de oplossing hangt uiteraard ook af van de bestemming van de kelder. Mogelijks wilt u er enkel wat goederen stockeren en zorgt u ervoor dat deze niet op de grond liggen maar gestapeld in rekken of een andere constructie. Vochtige muren (als het niet te erg is) of een plas nu en dan is dan in principe geen acuut vochtprobleem.
Maar het is ook mogelijk dat je andere plannen had/hebt met de kelder. Bijvoorbeeld als hobbykamer, kantoor of om goederen te stockeren die een vochtige omgeving niet zo goed verdragen.

Hoe vochtproblemen in kelders bestrijden?

Bij het oplossen van vochtproblemen in kelders zijn er heel wat factoren die meespelen. Uit welk materiaal is de kelder gebouwd? Is de kelder vlot bereikbaar? Wat wordt de functie van de kelder (zie hierboven)?

Bij bestaande kelders wordt dit opgelost door de muren van een binnenbekuiping te voorzien. Deze waterwering kan soepel of stijf zijn. Een soepele binnenbekuiping bestaat uit een membraan dat wordt verstevigd door metselwerk. Een stijve binnenbekuiping bestaat uit het aanbrengen van vochtwerend pleisterwerk.

Meer informatie vindt u bij de specialist.

Meer informatie over kelderdichting op vochtigekelder.beTerug naar het overzicht met alle soorten vochtproblemen

Wegmetvochtproblemen.be is een informatiewebsite van Aqua Protect - contact - Webdesign by BOA