Wegmetvochtproblemen.be is een website met informatie over vochtproblemen, de verschillende soorten vochtproblemen en eventuele oplossingen op vochtproblemen weg te werken.
NLFR

Vochtproblemen door condensatie

Condensatie wordt veroorzaakt door de combinatie van warme lucht verzadigd met water en het contact met een koude oppervlakte. Dit water komt dan weer voort uit activiteiten van de bewoners (koken, baden, wassen, maar ook gewone activiteiten zoals ademen). Wanneer die verzadigde lucht dan in contact komt met koude voorwerpen dan krijg je condensatie en vaak bijgevolg vochtproblemen.

Volgens bepaalde bronnen zouden vochtproblemen door condensatie meer voorkomen in nieuwe huizen en dit door een slechte ventilatie, een extra dikke beglazing en het dichten van alle kieren.

Vochtproblemen door condensatie zijn extra vervelend omdat ze soms schimmel kunnen veroorzaken die dan weer de oorzaak van allergieën kunnen zijn.

Oplossingen voor vochtproblemen door condensatie

Om dit probleem op te lossen is een betere ventilatie in het huis (of de betreffende ruimte) al zeker nodig. Mogelijk zijn er nog bijkomende ingrepen gewenst, maar het is zeker een probleem voor specialisten die de zaak heel nauwkeurig kunnen onderzoeken.

Meer info over condensatie op aquaprotect.be
Meer info over condensatie en schimmel in huis op vochtschimmels.beTerug naar het overzicht met alle soorten vochtproblemen

Wegmetvochtproblemen.be is een informatiewebsite van Aqua Protect - contact - Webdesign by BOA